Beheersoftware: hoe werkt het?

A

ls je vastgoed hebt aangekocht dan moet het ook beheerd worden. Naast de “traditionele vastgoedbeheerders’’ kan vastgoedbeheersoftware tegenwoordig ook uitkomst bieden. Een voorbeeld hiervan is OWNER. OWNER is zeer gebruiksvriendelijke software voor vastgoedbeleggers. Maar wat kan OWNER of vastgoedsoftware beheer in het algemeen voor jou betekenen? Welke belastingtechnische voordelen zitten hieraan, en hoe gaat vastgoedbeheersoftware überhaupt in zijn werk? In deze blog gaan we dieper in op al deze vragen. En misschien, heel misschien hebben we wel een leuke kortingscode voor je klaar staan… 😉 

Wat is vastgoedbeheersoftware?

Vastgoedbeheersoftware ondersteunt het automatiseren en onderhouden van processen op zowel technisch als commercieel en financieel gebied. Dit houdt simpelweg in dat het een overzichtelijk systeem is met alles dat te maken heeft met jouw vastgoed. Beheersoftware zoals OWNER werkt voor jou als vastgoedeigenaar en biedt alle opties die je nodig hebt, van overzicht tot facturatie en van communicatie tot contractbeheer.

Vastgoedbeheer 100% uitbesteden of zelf ook controle houden?

Je zou vastgoedbeleggers in drie verschillende categorieën kunnen indelen: 

  • Beleggers die 100% ontzorgd willen worden door het beheer compleet uit handen te geven.
  • Beleggers die bepaalde onderdelen uitbesteden en bepaalde onderdelen zelf willen doen.
  • Beleggers die het volledig zelf willen oppakken om toch controle te kunnen behouden over de portefeuille.

Over het algemeen raden wij aan om bij het maken van deze afweging te kijken naar je eigen situatie en wat het beste bij jou past. Als je het bijvoorbeeld fijn vindt om grip te houden op je vastgoed, dan kan vastgoedbeheersoftware zoals OWNER hierbij de ideale vorm voor jou zijn. Op deze manier heb je namelijk altijd overzicht over welke contractuele afspraken je hebt gemaakt, of de huur optijd betaald wordt en welke huurders er gebruik maken van jouw vastgoed (en meer 😉 ). Wil je liever geen omkijken hebben naar je vastgoed dan is volledig beheer natuurlijk altijd nog een goede oplossing.

”Het gebruiken van vastgoedbeheersoftware scheelt dus gewoonweg veel tijd, tijd die je als vastgoedbelegger vaak beter kan besteden aan bijvoorbeeld de groei van je portefeuille.

– Ruben Kemperink (Accountmanager OWNER)

Belastingtechnische voordelen van vastgoedbeheersoftware.

Degene die de wereld van vastgoed al een beetje kennen, weten dat je vermogen kan worden belast in box 1 of box 3. Korte uitleg voor degene die niet goed hebben opgelet bij de lessen economie: Zodra iets op werk begint te lijken, verschuift je belegging van box 3 naar box 1. Ofwel: Je betaalt er (flink) meer belasting over. Dit gaat natuurlijk ten kosten van je beoogde rendement en wil je dus voorkomen als belegger. Dit is dan ook verreweg de meest voorkomende reden om het beheer volledig uit handen te geven; je bent niet werkende in je vastgoed en dus blijft je belegging in box 3 vallen. Maar wat nou als we je zouden vertellen dat je prima je beheer “zelf” kunt doen en ook in box 3 zou kunnen vallen.. OWNER automatiseert je beheerproces namelijk zo dat je het normaal vermogensbeheer mag noemen. Lang verhaal kort: Je vermindert het risico om naar box 1 te worden verplaatst als je gebruik maakt van vastgoedbeheersoftware zoals OWNER. Als je hier meer over wilt weten kun je contact opnemen met je vastgoedcoach (als je deze al hebt 😉 Zo niet, wordt dan nu lid).

Pak hier je korting.

Omdat wij zelf fan zijn van OWNER, hebben we speciaal voor jullie een kortingscode kunnen regelen. Benieuwd wat OWNER voor jou kan betekenen en hoe het in zijn werk gaat? Neem dan eens een kijkje op de website van OWNER: www.owner.app, maak een vrijblijvende omgeving aan en/of plan een online demonstratie in! 

KORTINGSCODE: ACTIEFMETOWNER15

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *