fbpx

In samenwerking met Troostwijk Taxaties

Je kunt bij Actief terecht voor o.a. bedrijfseconomische- of verzekeringstaxaties. Deze zullen worden uitgevoerd door onze partner Troostwijk. De taxateurs van Troostwijk combineren kennis, ervaring en vakkundigheid en geven onder alle omstandigheden een onafhankelijk waardeoordeel. Troostwijk staat op de shortlist van de op de Nederlandse markt opererende banken.

Taxaties

Taxaties

In samenwerking met Troostwijk

Je kunt bij Actief terecht voor o.a. bedrijfseconomische- of verzekeringstaxaties. Deze zullen worden uitgevoerd door onze partner Troostwijk.
De taxateurs van Troostwijk combineren kennis, ervaring en vakkundigheid en geven onder alle omstandigheden een onafhankelijk waardeoordeel. Troostwijk staat op de shortlist van de op de Nederlandse markt opererende banken.
Taxaties spelen een belangrijke rol bij verschillende strategische en financiële beslissingen. Een taxatie kun je gerust overlaten aan de bedrijfseconomische taxateurs van Troostwijk. Zij begrijpen hoe belangrijk een goede taxatie is voor het verdere proces.
Taxeren is een vak. Het gewenste eindproduct is een objectieve, betrouwbare taxatie. Dit is namelijk de basis voor onder ander bijvoorbeeld:
• het verkrijgen van een financiering;
• voor fiscale doeleinden/het opstellen van jaarrekeningen/WOZ;
• het nemen van beslissingen;
• starten van onderhandelingen (over aan- en/of verkoop, aan- en/of verhuur of bedrijfsoverdracht).

Om tot dit eindproduct te komen is kennis, kunde en integriteit nodig en dat kun je gerust aan de taxateurs van Troostwijk over laten. Ze taxeren namelijk als marktleider voor alle denkbare bedrijven en instanties en ze voeren taxaties uit over de hele wereld. Ze weten dus wel waar ze het over hebben!
Taxaties spelen ook een belangrijke rol bij verzekeringsdoeleinden. Want hoe weet je bijvoorbeeld zeker dat je eigendommen niet onverzekerd of juist onderverzekerd zijn? Bij schade aan gebouwen of inventaris kan discussie ontstaan over de verzekerde waarde. Dit voorkom je met een vaste verzekeringstaxatie.
Ook voor de zogenaamde ‘green valuation’ kun je bij ons terecht.
Een green valuation is een taxatieproduct waarbij de meerwaarde van een duurzaam gebouw inzichtelijk wordt gemaakt voor de financier, de belegger en de eindgebruiker. Een green valuation maakt het financiële voordeel van een duurzaam gebouw.

Troostwijk Taxaties heeft een landelijk dekkend netwerk van taxateurs. Het hoofdkantoor bevindt zicht in Amsterdam. Daarnaast heeft Troostwijk 3 regio kantoren in Rotterdam, Groningen & Eindhoven.

https://actief.nl/wp-content/uploads/2020/07/Prijslijst-taxatie2.png
https://actief.nl/wp-content/uploads/2020/09/Prijslijst-Verzekeringstaxaties.png

Veelgestelde vragen

Waarom moet ik vastgoed economisch taxeren?

Voor bijvoorbeeld de financiering van beleggingsvastgoed, is er vaak een recente taxatie nodig. Daarnaast kan het bij aan-of verhuur soms ook heel handig zijn. Twijfel je of jij een economische taxatie nodig hebt? Neem dan gerust contact op!

Waarom zou ik mijn vastgoed laten taxeren voor de verzekering?

De waardegrondslag voor het verzekeren van een gebouw is de herbouwwaarde. In veel gevallen wordt hieraan onbewust voorbijgegaan. In plaats daarvan worden bijvoorbeeld de aankoopwaarde, de historische kostprijs/bouwkosten of de actuele waarde gebruikt.

Het risico van onderverzekering is in al die gevallen erg groot. Een objectieve waardebepaling middels taxatie sluit dat uit.

Daarnaast moet je ook rekening houden met indexering.
Een standaard indexering leidt jaarlijks tot een cumulatieve stijging van de verzekerde waarde. Het risico hiervan is dat de herbouwwaarde na een aantal jaren behoorlijk kan afwijken van de werkelijke bouwkosten. Omdat een algemeen standaard indexpercentage voor jouw gebouw te hoog kan zijn, is de kans op oververzekering – waarbij je teveel premie betaalt – reëel aanwezig.

Periodieke taxatie garandeert te allen tijde een juiste verzekerde waarde!

Voldoen jullie taxateurs aan alle eisen?

Onze taxateurs – waarvan een groot deel register-taxateur is – staan ingeschreven bij RICS, REV, Vastgoedcert, NRVT of TMV. Jaarlijks volgen zij een permanent educatietraject in de vorm van externe- en inhouse trainingen.

Bekijk hier alle voordelen aan
het lidmaatschap van Actief

https://actief.nl/wp-content/uploads/2020/04/Lidmaatschappen.png