Ons aanbod

AANBOD

Je huis gaat in de verkoop! Maar hoe zorg je ervoor dat jouw huis goed overkomt?
Iedereen die via Actief zijn/haar huis verkoopt, krijgt van ons een (digitaal) boekje toegestuurd waarin we dit helemaal uitleggen.
Hieronder alvast een aantal tips.

Maak van je huis een Thuis!

Klaar voor de verkoop

Vooraf
Om de juiste start te maken op de woningmarkt is het noodzakelijk om je huis zo goed mogelijk tot zijn recht te laten komen. Hierdoor is de kans groot dat de woning sneller verkocht wordt. Dit begint bij een spoedcursus opruimen en natuurlijk de styling van de woning.

Schoon
Een goed gepresenteerd huis is brandschoon. Op de keuken en badkamer mag niks aan te merken zijn. Toch vergeten mensen vaak de onderkant van de keukenkastjes schoon te maken. Je moet er niet aan denken dat een kijker het lichtknopje zoekt.

Haal een extra dweil door de woonkamer en keuken op de dag van bezichtigingen en loop de hele woning regelmatig na op spinrag en stofnesten.

Maak alle deuren, deurposten en ramen goed schoon. Vooral rond de deurkrukken hoopt vaak vuil op.

Repareren
Druppelende kranen, loszittend behang, piepende scharnieren of een plintje dat sinds de laatste verbouwing nog steeds wacht om vastgemaakt te worden. In bijna iedere woning vind je wel dergelijke onafgeronde zaken. Dit kan bij potentiële kopers de indruk geven dat het huis niet goed wordt onderhouden.

Kijk ook buiten of er zaken zijn die gerepareerd moeten worden.

Schilderen
Schilder een felgekleurde muur over in een rustige tint. Zijn er oude lekkage plekken in de woning? Schilder deze over. Kijkers gaan hier vragen over stellen en je moet elke negatieve indruk zien te vermijden.

Textiel
Als je kijkers krijgt, hang dan overal schone nette hand- en theedoeken op. Heb je geen mooie exemplaren meer, koop dan een aantal nieuwe die je alleen voor de fotografie en bezichtigingen gebruikt.

Maak bedden op met licht gekleurde overtrekken zonder drukke prints. Ruim wasgoed op en klap wasrekjes en strijkplank in. Heb je een open wasmand dan is het handig om deze te legen of te parkeren in de auto zodat hij helemaal uit het zicht is.

Vaste kasten
Kasten die achterblijven in de woning worden bij bezichtigingen vrijwel altijd van binnen geinspecteerd. Maak kasten optisch ruimer door minimaal 75% van de kasten leeg te halen. (vergeet de meterkast niet)

Berg zaken, waarvan je niet wil dat ze gezien worden, op in meubilair dat geen onderdeel is van de verkoop.

Licht
Maak optimaal gebruik van het daglicht door de ramen zo min mogelijk te bedekken met raambekleding en verminder de accessoires op de vensterbanken drastisch. Het huis komt zo ruimer en frisser over.

Huisdieren
Niet iedereen is gecharmeerd van huisdieren. Zorg, tijdens bezichtigingen, voor onderdak bij buren of familie zodat je zeker weet dat je viervoeter niet enthousiast tegen potentiele kopers opspringt of ze verwelkomt met gegrom of geblaf.

Haal etensbakjes, speelgoed, manden, kattenbakken en krabpalen uit huis en zorg ervoor dat alles haarvrij is.

Vraag iemand of de geur van de kattenbak of van de hond in je huis hangt. Als je het huis goed lucht zal in de meeste gevallen de geur vanzelf verdwijnen.

Styling

Het exterieur
Als er wordt besloten om een huis te bezichtigen, rijden woningzoekenden vaak langs het huis om te kijken hoe de straat en de woning eruit ziet.

Haal onkruid weg en veeg regelmatig het pad en de oprit. Staan de rolcontainers in de voortuin? Verplaats deze dan tijdens de verkoop naar de achtertuin, zo veel mogelijk uit het zicht.

Entree
De eerste stap in huis wordt letterlijk gezet op de deurmat. Een mat die zijn beste tijd heeft gehad kan al goedkoop vervangen worden. Dun de hoeveelheid jassen op de kapstok uit. Hang evenueel een leuke spiegel of wanddecoratie op.

Woonkamer
Een ruime, lichte woonkamer is de wens van het overgrote deel van de kopers. Als kijkers bij binnenkomst direct tegen de achterzijde van een bank aankijken ervaren ze dat
letterlijk en figuurlijk als een blokkade.

Vevang een grote, massieve salontafel liever voor kleinere bijzettafeltjes. Hoe meer vloeroppervlak er zichtbaar is, hoe ruimer het oogt.

Je kunt prima met sprekende kleuren werken als het huis in de verkoop gaat. Bewaar kleur echter voor de accessoires en gebruik niet meer dan 2 accentkleuren. Laat felrood liever helemaal achterwege in je interieur: Op foto’s wordt rood heel snel
fluoriserend.

Keuken
Helaas heeft niet iedere woning een grote keuken. Het is belangerijk om spullen weg te halen die geen recht doen aan de keuken. Dat geldt voor heel veel apparatuur, zeker voor de losse magnetron, het broodbakapparaat en de keukenmachine. Maar berg ook flessen olie en de verzameling kruiden op in een kast.

Slaapkamer
Een bed met een donker of druk dekbed vult de ruimte enorm. Het is verstandig om een licht, effen overtrek op het bed te leggen.

In veel slaapkamers staat een kast of een sidetable tegen het voeteneinde van het bed met daarop een flinke flatscreen. Het is verstandig om deze op te heffen zodat kijkers niet meteen de zwarte achterkant van de tv zien.

Kleed de kamer aan met een mooie afbeelding boven het bed en accessoires op de commode zodat de kamer sfeervol is.
Haal alle persoonlijke spullen uit het zicht! Dit is zeker belangrijk voor de fotografie.

Tienerkamer
Het is ook belangrijk dat deze kamers goed gepresenteerd worden. Laat de posters achterwege mocht dat het geval zijn bij jouw puber. Ook tierelantijnen en makeup doen het niet zo goed op de foto.

Kinderkamer
Met kleurrijk speelgoed, dekbedden en accessoires ogen kinderkamers snel rommelig. Berg speelgoed op in kasten en dozen. Mooi speelgoed kan als decoratie staan maar beperk het aantal kleuren.

Houd de kinderkamers het liefst neutraal, dus even geen voetbalclubs, Winnie de Poeh of My little Pony doorgevoerd in behang, dekbedden of accessoires.

Toilet & Badkamer
In veel huizen is het toilet de gezellige verzamelplaats van de verjaardagskalender, souvenirs, tijdschriften en foto’s. Ruim deze spullen de komende periode op. Hang hier een lijst met mooie afbeelding, Zet een mandje of doosje met deksel voor spulletjes voor persoonlijke verzorging. Zo is het opgeruimd maar ligt het wel voor het grijpen.

Zit er aanslag op kranen, douchekop en glazen douchedeur? Het is een lastige klus maar zorg er voor dat alle oppervlakken vrij zijn van kalk- en zeepresten.

Heeft het douchegordijn zijn beste tijd gehad? Deze zijn al goedkoop te vervangen. Bij voorkeur een effen die past bij het sanitair en de tegels.

Heb je de ruimte? Zet bijvoorbeeld een houten krukje in de badkamer en kleed deze aan met mooie accessoires, een geurkaars en nieuwe dikke handdoeken in een frisse tint of juist eenvoudig maar stijlvol wit.

Zolder
Voor kopers is de zolder, bij uitstek, de plek om die grote hobbyruimte of extra slaapkamer te maken.

laat de mogelijkheden zie door flink op te ruimen. Schuif alles tegen de schuine wand waar niet direct het oog op valt als je de ruimte binnenkomt geef je inzicht in de verhoudingen.

Wasruimte
De wasmachine en de droger zijn niet de meest mooie elementen in je woning. De meeste wasruimtes zijn kil en saai. Door het toevoegen van natuurlijke elementen zoals een paar houten kistjes of manden oogt het minder steriel.

Bergruimte
Zelden is een garage zo netjes dat een auto zonder problemen naar binnen gereden kan worden. De meeste garages worden gewoon als schuur gebruikt. Bergingen waar je, zonder te wrikken, een fiets kunt stallen zijn eerder uitzondering dan regel.

Meestal wordt de garage en de berging niet gefotografeerd. Deze hoeft je dus pas onderhanden te nemen voor de eerste bezichtiging en dat is wel zo prettig als je de overtollige huisraad nog niet kwijt bent.

Tuin en Balkon
De buitenruimte is in de loop der jaren een steeds belangrijker deel geworden van de woning. De kunststof klapstoelen zijn vervangen door een lougebank en duurzaam houten tuinmeubilair. De grens Tussen binnen en buiten is daardoor veel minder scherp geworden. Maar de basis van een aantrekkelijk balkon of tuin begint bij het onderhoud.

Verwijder mos of onkruid en repareer losliggende en verzakte tegels. Leen eventueel een hogedruk reiniger om alles goed schoon te krijgen. Snoei struiken en bomen en verwijder het onkruid.

Staat de fotografie gepland op een mooie dag? Zet de tuinset buiten en kleed het geheel aan met kussens zet bijvoorbeeld een leuke vak bloemen op tafel.

Maak kennis met ons!

Bent u nieuwsgierig geworden naar wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op!