Hoe vind je een geschikte belegging?

Als (beginnende) belegger op zoektocht wil je natuurlijk niet naast het net vissen en wil je dé parel in de markt vinden, zoals velen uiteraard. In deze blog hebben wij het over een aantal acties die je uit zou kunnen voeren om een interessante aankoop te kunnen vinden die aansluit aan jouw wensenlijst!

Voordat we het hier over gaan hebben: wat is eigenlijk een beleggingspand? Een beleggingspand is een pand die je hebt voor de verhuur, met als doel om er goed rendement op te maken. (Wil je een rendementsberekening uitvoeren? Onze leden kunnen op het platform gebruik maken van onze ‘’rendementsberekening tool’’) De huurwaarde en waardeontwikkeling zijn afhankelijk van de vastgoedmarkt, de economie maar ook de locatie. 

Hoe vind je als belegger een interessante aankoop? 
Onderstaand vind je een aantal tips die je zouden kunnen helpen om dié aankoop te kunnen vinden waar iedereen natuurlijk naar op zoek is. 

Zoekopdrachten

Je zou een zoekopdracht kunnen maken op www.beleggingspanden.nl of Funda, zodat je een mailing zal ontvangen zodra er een nieuwe woning voldoet aan deze zoekopdracht. Bepaal hierbij de stad of plek waar je een beleggingspand zou willen kopen en waar er mooie huurrendementen behaald kunnen worden. Om te voorkomen dat je interessante woningen mist die in een andere gemeente of stad liggen kun je ook eens per week (of een aantal keer per week) de zoekopdracht checken met behulp van de ‘’kaart’’ optie. Op deze manier zie je alle woningen in heel Nederland. 

“Netwerken, netwerken en nog eens netwerken.”
– Susanne F. Janssen

Old school flyeren

Wat in de praktijk ook nog wel eens werkt is ouderwets flyeren. Op je fiets door een wijk rijden en goed opletten waar huizen staan die wat vervallen zijn, waar oude gordijnen hangen, waar de tuin overgroeid is etc. Een voorbeeld: een oudere bewoner van 80 jaar woont in een vervallen woning en zou hier wel uit willen. De bewoner krijgt een mooi bedrag, jij het beleggingspand. En dat met flyeren! Niet alles hoeft dus online en via netwerken. Het proberen waard dus als deze actie bij jou zal passen! 

Netwerken, netwerken en nog eens netwerken.

Zet social media in om te laten weten dat je op zoek bent naar een pand en vraag jouw vrienden/familie/netwerk om dit bericht te delen om zo een groter bereik te verkrijgen met jouw ‘’zoek-bericht’’. Benadruk waarom jij dé belegger bent waar partijen aan moeten verkopen. Kun je bijvoorbeeld afnemen zonder behoud van financiering? Benadruk dit vooral!  Maar ook een vastgoednetwerk is belangrijk. 

Helemaal handig als je al een lijntje kunt vinden naar makelaars en vastgoedinvesteerders om vanuit daar contact te leggen met hun netwerk. Hoe meer lijnen je uitzet, hoe groter de kans om dat pand te vinden die aan al je wensen voldoet. 

En over netwerken gesproken: wij zijn niet voor niets gestart met ons lidmaatschap! Onze leden zijn samen met ons eigen vastgoednetwerk waar binnen handel gedaan kan worden. Daarnaast hebben wij met Actief de afgelopen jaren een groot netwerk opgebouwd dus als je hulp nodig bent met het uitbreiden van jouw netwerk; hoef je niet verder te zoeken 😉

Meerdere wegen naar Rome.

Bovenstaand lees je dat er dus meerdere manieren zijn om aan interessante beleggingspanden te kunnen komen. Welke methode je ook kiest, je zult geheid merken dat er veel concurrentie is en dat de markt nog steeds overspannen is waardoor het lastig(er) is om de parel in het grijze gebied te vinden. We kunnen je daarom adviseren om je zo veel mogelijk te verdiepen in de markt waarin je wil gaan investeren. Hierdoor zal je beter voorbereid zijn en de huidige situatie in de markt goed aanvoelen.

Binnen het lidmaatschap helpen onze vastgoedcoaches onze leden met het zoeken naar zogenaamde ‘’off market deals’’ maar wist je dat Myrthe en een aantal ervaren experts zich non stop bezighouden met het zoeken naar deals? Op deze manier lukt het ons bijna altijd om jou te helpen aan jouw volgende vastgoedbelegging.

Benieuwd naar wat wij voor je kunnen doen? Vraag het gerust aan jouw vastgoedcoach! Vraag ook gerust onze vastgoedcoaches naar tips omtrent zoekgebieden. Wie weet zitten er bepaalde gebieden bij waar je misschien zelf niet over na had gedacht en die wellicht beschikken over een verrassend goede BAR!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *