fbpx
 

VastgoedHoe vind je een geschikt beleggingspand?

augustus 27, 2020

Om te beginnen bij het begin: wat is precies een beleggingspand?

Een beleggingspand is een pand dat je hebt voor de verhuur, met als doel om er goed rendement op te maken. De huurwaarde en waardeontwikkeling zijn afhankelijk van de vastgoedmarkt, de economie maar ook van de locatie.

Hoe vind je nou als belegger een interessante aankoop?

· Je zou een zoekopdracht kunnen maken op www.beleggingspanden.nl of Funda zodat je een mailing ontvangt zodra er een nieuwe woning voldoet aan deze zoekopdracht. Bepaal hierbij de stad of plek waar je een beleggingspand zou willen kopen en waar er mooie huurrendementen behaald kunnen worden.

Om te voorkomen dat je interessante woningen mist die in een andere stad of gemeente liggen kun je ook eens (of vaker) per week de zoekopdracht checken met behulp van de ‘’kaart’’ optie. Op deze manier zie je alle woningen in heel Nederland.

· Wat in de praktijk ook nog wel eens werkt is ouderwets flyeren. Op je fiets door een wijk rijden en goed opletten waar huizen staan die wat vervallen zijn, waar oude gordijnen hangen, waar de tuin overgroeid is etc. Voorbeeld: een oudere bewoner van 80 jaar woont in een vervallen woningen en zou hier wel uit willen. De bewoner krijgt een mooi bedrag, jij het beleggingspand. En dat met flyeren. Niet alles hoeft dus online en via netwerken. Het proberen waard dus!

· Zet social media in om te laten weten dat je op zoekt bent naar een pand en vraag jouw vrienden/familie/netwerk om dit bericht te delen om zo een groter bereik te verkrijgen met jouw ‘’zoek-bericht’’. Benadruk waarom jij dé belegger bent waar partijen aan moeten verkopen. Kun je bijvoorbeeld afnemen zonder voorbehoud van financiering: benadruk dit!

· Netwerken, netwerken en nog eens netwerken! Helemaal handig als je een lijntje kunt vinden naar makelaars en vastgoedinvesteerders om vanuit daar contact te leggen met hun netwerk! Hoe meer lijnen je uitzet, hoe groter de kans om dat pand te vinden die aan al je wensen voldoet.

Conclusie.

Al met al weten en merken we tegenwoordig allemaal dat de markt erg overspannen is en het daardoor lastig is om de ‘’parel’’ te vinden. Er zijn vele manieren om aan interessante beleggingspanden te komen, echter blijft het enorm lastig als je geen goed netwerk hebt. Je merkt dat er veel concurrentie is wat het lastiger maakt om sneller de juiste aankoop te vinden.

En over netwerken gesproken: wij zijn niet voor niets gestart met ons lidmaatschap. Onze leden zijn samen ons eigen vastgoednetwerk waar binnen handel gedaan kan worden. Daarnaast hebben wij met Actief de laatste jaren een groot netwerk opgebouwd dus als je hulp nodig hebt met het uitbreiden van jouw netwerk; je hoeft niet verder te zoeken 😉

Onze vastgoedcoaches helpen onze leden met het zoeken naar zogenaamde ‘off market deals’ maar wist je dat Myrthe en 2 nieuwe collega’s zich non stop bezighouden met het zoeken naar deals? Op deze manier lukt het ons bijna altijd om jou te helpen aan jouw volgende vastgoedbelegging.

Benieuwd naar wij wat voor je kunnen doen? Kijk dan eens op www.actief.nl/lidmaatschappen of vraag het jouw vastgoedcoach!