fbpx
 

VastgoedWat is vastgoedbeheer?

juni 30, 2020

En waarom is het interessant?

Het woord zegt eigenlijk al genoeg. Vastgoedbeheer houdt in dat je het beheer en de verhuur van jouw vastgoed uitbesteedt aan een professionele beheerder. Dat klinkt nogal zakelijk, maar het kan ook voor particulieren heel interessant zijn.

Verschillende mogelijkheden van beheer

Zoals vaak het geval is met dienstverlening, zijn er ook bij vastgoedbeheer verschillende mogelijkheden. Zo kun je kiezen voor financieel, technisch en commercieel beheer, of een combinatie daarvan.

• Financieel beheer houdt in dat je geen omkijken meer hebt naar de administratie rondom de verhuur van je vastgoed. De huur wordt geïnd en als de betaling uitblijft, hoef je daar niet zelf achteraan.

• Technisch beheer dekt ook het onderhoud aan het vastgoed. Zo hoef je je geen zorgen meer te maken om reparatievragen van je huurder, of de afhandeling daarvan.

• Bij Commercieel beheer gaat de beheerder opzoek naar de perfecte huurder voor je. Je kan natuurlijk ook kiezen om het compleet uit te besteden.

Waarom je vastgoed laten beheren

Het beheren van vastgoed kan soms tijdrovend en intensief zijn. Het uitbesteden kan dus gezien worden als een last van je schouders. Ook zit er meerderen voordelen aan het uitbesteden van het beheer, namelijk:Doordat de meeste vastgoedbeheerder werken met een stipt huurincasso, ontvang je maandelijks op tijd de huuropbrengsten. Je verdient rendement zonder er eigenlijk naar om te kijken. Door het grote bereik voorkomen ze leegstand en heb je geen zorgen over het vinden van huurders en de daar bijkomen werkzaamheden zoals de juiste huurcontracten en allonges. Ook kun je ervoor kiezen om het onderhoud van het vastgoed uit te besteden. En misschien nog wel het meeste aantrekkelijke van het uitbesteden van vastgoed is het Box 1 / Box 3 verhaal. Door het beheer volledig uit te besteden valt het vastgoed in Box 3, dit is voordelig omdat daar lagere belastingtarieven zijn. Het moet wel zo zijn dat je er dan echt geen werk van hebt, en dat je dit ook kunt bewijzen. Mocht de belastingdienst twijfels hebben over het Box 1 / Box 3 verhaal dan zijn ze vaak geneigd om het in Box 1 te belasten.Maar natuurlijk zijn er ook bepaalde nadelen van het uitbesteden van het beheer. Het is namelijk niet gratis (ook wel logisch). Over het algemeen zijn vastgoedbeheerders niet duur en zeker niet als je kijkt hoeveel rust het jou geeft. Maar hoe meer geld je kwijt bent aan het vastgoedbeheer, hoe minder winst je uiteindelijk overhoudt aan jouw investering.

Zou je toch een deel uit handen willen geven maar nog niet het volledige beheer? Wij kunnen namens jou, 24/7 de telefoon aannemen voor jouw huurders. Een binnenkomende spoedmelding lossen we op met een vooraf afgestemde servicepartij die jij zelf hebt uitgezocht. Andere meldingen die we binnen krijgen, brengen we duidelijk voor je in kaart op een ticket die je van ons ontvangt via de mail. Jij kunt vervolgens zelf beslissen of je deze melding wilt laten oplossen en door wie.

Wil je meer weten over onze telefoondienst? Kijk dan op www.actief.nl/telefoondienst of bel ons op: 085-8081270 en wij helpen je!